Kull 4

 

N SE VCH LIMKE V’T. HONDSDRAF og  SE VCH KAYOBA’S JUST GONNA BE A STAR, fikk 16.03.18 tre hannvalper. Vi gleder oss nå til valpetiden! 

4 uker gamle

 

 

Limke er en hund med stor jaktlyst og liker seg aller best løs i skog og mark på let etter hjortedyr, hare eller fugl. Hun er godkjent ettersøkshund etter klovvilt og sammen med Arne som fører ,med i Dalane ettersøkslag. Hun elsker også å svømme, både for seg selv og for å  apportere. 

Limke ,er som også rasestandarden for stabijhoun sier at rasen kan være, reservert for fremmede. Hun liker best hvis fremmede overser henne, til hun har fått sjekke ut vedkommende. Hun er veldig glad i de hun kjenner. Det er ingen poblemer med å klippe klør, pelsstell, all håndtering, heller ikke når hun er hos vetrinær. Da hun ble inventert i Nederland (målt og beskrevet i forhold til rasestandard av øvet person) ble hun beskrevet som : «Vennlig, stabil hund som er lett å måle» . Hun er ikke redd slike lyde som fyrverkeri, tordenvær eller skudd. 

Hun elsker å kjøre bil og har vært med oss på reis i mange land og  finner seg lett tilrette på nye steder/ overnattingssteder. 

Limke har ett tydelig hundespråk og går godt sammen med andre hunder, både små og store. 

Vi har valgt Kayoba’s Just Gonna Be A Star(Totte) som partner til Limke. Han er en rolig, stabil hund som elsker mennesker. Er også, som Limke, god til å spore. Han er lydsterk og reagerer ikke  negativt på høye lyder. Elsker å bade/svømme og er mye med ut med eier i motorbåten de har. 

Totte er far til to kull og valpene der har god ,stabil mentalitet. 

Innavlsgraden på denne kombinasjonen ,er på 6. generasjoner 1.51% og ligger under gjennomsnittet for rasen ,målt på alle generasjoner. Dette er viktig, både for å beholde flest mulige genvariasjoner i rasen, og for å minske risikoen for sykdommer. 

05.02.18

Vi venter spent på om vi kan se noen  drektighetstegn på Limke, mens hun har en avslappet holdning til det hele. 🙂