Planlagte kull

Valpeforespørsel: Ønsker dere å sette dere på vår valpeliste, fyll ut vårt Skjema valpeforspørsel, og så tar vi kontakt med deg/dere.

Vi planlegger nytt kull sensommer/høst 2024 mellom:

Anortositts Dinthe x SE33869/2016 S UCH, SVCH J Bordrocks Falcon.

Bordrocks Falcon

Dinthe er en meget trivelig hund som er enkel å ha med å gjøre. Hun takler nye miljøer godt, høye lyder av alle slag og er vennlig mot folk og dyr. Hun brukes på fuglejakt der hun viser gode egenskaper til å finne fugl og ta stand. Dinthe har hatt valper før og vi har fått gode tilbakemeldinger på valpene, både når det gjelder helse og mentalt.

Dinthe har HD B og AD 0, CD fri.

Utstilling: Exellent, CK, res.cedrt

S UCH SVCH J Bordrocks Falcon

Falcon: HD A, AD 0, CD fri, Gjennomført BPH

Er svensk utstillingschampion og svensk viltsporchampion og premiert med 1. premie på jaktprøve(felt) åpen klasse. Har flere ganger fått beste resultat på ettersøksgrenene

Beskrivning Genomfört BPH med för rasen mycket bra resultat. Inga tecken till flykt eller oro vid ”skrämselmoment” samt 2 skott utan reaktion. Flera Excellent på utställning, med BIM/BIR CK , cert ,samt NORD.CERT. Falcon är jaktprovmeriterad och används i praktisk fågeljakt på både fält och fjäll. Har uppvisat bra ståndanlag, frisk avance och sekundering. Har högsta betyg i eftersöksgrenarna i ÖKL (spår och vatten).

Karaktär enligt ägaren:Falcon är en fantastisk träningskamrat vare sig det gäller löpning, i skidspåret eller med mountainbiken i skogen, alltid arbetsvillig med en hel del motor. Mycket social och kärleksfull mot både människor och andra hundar, fungerar bra i olika miljöer.

Falcon er sønn av vår Marrondales Yerke, mer informasjon om Yerke finnes på siden her, eller ta kontakt, så forteller vi om han. Yerke var en stabij med stor arbeidskapasitet (blodsporchampion og jaktpremiert)og gjorde det meget bra i utstillingsringen også.

Vårt mål for oppdrett: Friske, funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene bl.a. møte mange forskjellige mennesker, miljøer (by, strand, skog, hage) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under Oppdrett

Vi velger hvilken valp som skal til hvilken valpekjøper, basert på våre observasjoner av valpene, valpeanalysen utført av Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter, og hva den enkelte valpekjøper ønsker å bruke hunden til og kan tilby valpen/hunden.

Les mer om stabijhoun,rasens utvikling og helse på : History , development and health.