Planlagte kull

Valpeforespørsel: Ønsker dere å sette dere på vår valpeliste, fyll ut vårt Skjema valpeforspørsel, og så tar vi kontakt med deg/dere.

Neste kull planlegger vi med Anortositts Jitske (Maike) vinter/vår 2024. Maike hadde sitt første kull i 2022, og vi får gode tilbakemeldinger på valpene. Maike selv blir brukt til fuglejakt og er godkjent besøkshund. Hannhund blir annonsert etterhvert. Bilder av Maikes valper 2022.

Vi har og planer om å ha ett kull med Anortositts Lucy i løpet av 2024. Mer informasjon kommer.

Vårt mål for oppdrett: Friske, funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene bl.a. møte mange forskjellige mennesker, miljøer (by, strand, skog, hage) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under Oppdrett

Vi velger hvilken valp som skal til hvilken valpekjøper, basert på våre observasjoner av valpene, valpeanalysen utført av Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter, og hva den enkelte valpekjøper ønsker å bruke hunden til og kan tilby valpen/hunden.

Les mer om stabijhoun,rasens utvikling og helse på : History , development and health.