Kull 7, Anortositts Dinthe x Røgild’s Ozzie Tjitske Melle

Dinthe fikk 15.04.20 3 hanner og 3 tisper. Alle valpene er solgt.
 


 

Valpene på tur i skogen 5.5 uke gamle. 

Dinthe er bekreftet drektig,  vi venter fødsel ca 17.03.20. Røgild’s Ozzie Tjitske Melle skal bli pappa.

7 uker drektig

6 uker drektig

Anortositts Dinthe fikk valper våren 2020. Vårt mål for oppdrett: Friske,funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.  Dinthe er ei herlig, livlig  tispe som liker at ting skjer, men kan slappe godt av også.  Hun er sosial mot både folk og dyr og har ett godt utviklet hundespråk. Hun trenes i blodspor og planen er å få henne godkjent som ettersøkshund. Hun brukes på fuglejakt og er en god fuglefinner og har bra fart i søket.  HD B, AD 0, CD fri,   beste resultat på utstilling, Exellent ,Ck, res cert 2BTK

Hannhunden vi har valgt til dette kullet, er danske Røgild’s Ozzie Tjitske Melle. Han har HD B og AD 0 og er CD fri. Eierens beskrivelse av han: «Ozzie er en glad og frisk hund, som elsker og møde nye mennesker. Han er legesyg og lærenem. Han reagere ikke på skud eller fyrværkeri Han er en meget kærlig hund som elsker og blive nusset og komme med ud og kører bil.» Ozzie har og vist at han har jaktlyst og liker å bruke nesen til søk. Ozzie har gode resultater fra utstilling, flere exellent med certfikat kvalitet, har bl.a. cert i Norge og res cacib.   

Dinthe

Ozzie

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene møte mange forskjellige mennesker(, miljøer (by, strand, skog,) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under «oppdrett».