Om oss/ kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon: Sølvi: mail: solvi.havso@live.no       Telefon: +47 98849474

                                     Arne: mail: arne@havso.net             Telefon: +47 45256923.

Skjema valpeforespørsel

Vi er:  Sølvi og Arne.  Vi bor på Hellvik i Rogaland, og siden barna nå har blitt store, så er vår «gamle» interesse tatt opp igjen.  Arne er den som trener bruksegenskapene, og er NKK godkjent instruktør i grunndressur.  Sølvi har hovedansvaret for utstilling med handling, mens vi begge i fellesskap jobber med hverdagslydigheten og den daglige dosen mosjon/aktivisering.

Our names are Sølvi and Arne, living at Hellvik in the South-west of Norway.  Since our children now are grown, we have started again with our old interes.  Arne is training the working activities, and has finnish the education as a dogtrainer again.  Sølvi is responsible for the dogshows and handling, and we both do the everyday obedience, and the daily walk and activating.

1-IMG_6535

Vi var på leting etter den perfekte rase for oss, da vi så ett bilde av en stabijhoun i bladet fra Norsk Kennelklubb, Hundesport. Hadde  aldri sett rasen før, men likte det vi så. Vi velger ikke rase bare etter utseende,så  vi leste det vi kunne komme over av informasjon, kikket på bilder og tok kontakt med oppdrettere av rasen, før vi bestemte oss for at en Stabijhoun ville vi ha. Her hadde vi det vi var på utkikk etter: en mellomstor hund av en frisk rase som kan brukes til litt av hvert, vennlig og godt egnet til familiehund  med en lettstelt halvlang pels. Og så syns vi jo at de er veldig pene også.

We where looking for the perfect breed to us, when we saw a picture of a Stabij in the national dog breeding paper.  We hadn’t seen the breed before, but we liked what we read.  This were just what we were looking for.  A middle large dog, useful to a lot of activities, familydog, and looking pretty.

1-IMG_4693IMG_1170

Vi har ett fantastisk landskap her vi bor, fra kystlandskap med sandstrender og svaberg, til meget kuppert lavlandsterreng med bratte fjell og mye vann og myrer. Alt er lett tilgjengelig for oss, med kun noen minutter fra hjemmet, og gir mulighet for allsidige turer og treninger.  Det er bare å ta en titt gjennom bloggen. Ideen til kennelnavnet vårt ligger under og rundt oss hverdag.. Her er sjøen og de bare fjellene en viktig del av vår oppvekst og identitet. Ett av bergslagene , anortositt, som finnes her ,er meget sjelden og kan brukes til mye forskjellig. Finnes i farger fra nesten hvitt til svart og utvinnes her på Hellvik. Her er det  likhetstrekk med stabyhoun : sjelden, til allsidig bruk og til og med fargene, og med vårt kenneloppdrett her på Hellvik.  Så da ble kennelnavnet: Kennel Anortositt

Vi er medlemmer i flere stabijhounklubber og har Svensk Stabijhounklubb som hovedklubb. Vi er og  medlemmer i den Nederlandske  klubben ,NVSW og Dansk Stabyhounklubb og har god kontakt med stabijhounklubben i Storbritania. 

 

We have a fantastic landscap around us.  From coast with beaches, to highland with mountains, waters and more.  All of this in maximum 15 min. in cardrive from our home.  Please visit our blog for a view.

IMG_1495dsc_0774img_2830img_2831dsc_0717dsc_0728dsc_0703img_4634-kopi