Planlagte kull Stabijhoun

Valpeforespørsel

 

Vi planlegger  valper på Anortositts Dinthe høsten 2021. Hannhund til dette kullet, vil bli annonsert senere. Vårt mål for oppdrett: Friske,funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.  Dinthe er ei herlig, livlig  tispe som liker at ting skjer, men kan slappe godt av også.  Hun er sosial mot både folk og dyr og har ett godt utviklet hundespråk.  Hun brukes på fuglejakt og er en god fuglefinner og har bra fart i søket.  HD B, AD 0, CD fri,   beste resultat på utstilling, Exellent ,Ck, res cert 2BTK. Dinthe hadde sitt første kull våren 2020, 6 herlige valper som alle hadde «balanserte egenskaper» i følge valpetester, Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter. Selv er Dinthe ikke redd høye lyder, og er miljøsterk. 

Dersom du er interessert i valp fra dette kullet, er du velkommen til å kontakte oss. Vi er også interessert i å komme i kontakt med forvert til en evt tispevalp i området Rogaland/ Agder. 

Dinthe

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene bl.a. møte mange forskjellige mennesker, miljøer (by, strand, skog, hage) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under «oppdrett».

Vi velger hvilken valp som skal til hvilken valpekjøper, basert på våre observasjoner av valpene, valpeanalysen utført av Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter, og hva den enkelte valpekjøper ønsker å bruke hunden til og kan tilby valpen/hunden.