Planlagte kull 2019

Vi planlegger flere kull med stabijhounvalper i 2019. Vårt mål for oppdrett: Friske, funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.  

For første kull, er planlagt å bruke C.I.E.N DK UCH, SE N VCH ,DKV -14 Røgild’s Clariss Von Sikni .

Vi glade for å presentere hannhunden vi skal bruke til dette kullet, Nederlandske Champion, NVSW clubmatchwinner 2016, Marrondales Herryt. Dette står på UK Stabyhouns hjemmeside om han:»Herryt is NVSW Clubmatch 2016 Champion, Best of Breed at the 2016 Stabyfest, winner of the Open Class and Reserve Best Male at the NVSW 2017 Clubmatch. He is a super clever and active boy – competing and succeeding at agility.»  

Både Clarissa og Herryt har HD B( fri) , ED 0 (fri) og er CD frie (Cerebral Dysfunksjon). Valpene i dette kullet vil bli CD frie, da begge foreldre er det. 

VI var på Stabyfest 2018 i september i år, i Storbritania og hadde gleden av å møte Herryt og hans første kull med valper der, flotte hunder, både eksteriør og mentalt. 

14390924_10207296029426662_8536236451108157490_n

Marrondales Herryt

Marrondales Herryt

Clarissa er en rolig, mentalt bra tispe, som takler nye miljøer, folk i alle aldre, hunder og lyder meget bra. Hun er meget «lett» å ha med å gjøre. Motiveres enkelt med en godbit  i alle slags treninger. Hun har flere utstillingschampionat (internasjonalt, norsk og dansk) ,er dansk vinner- 14 og har også viltsporchampionat i Norge og Sverige.  Tidligere valper etter henne, har gjort det bra på jakt, ettersøk, blodspor, utstilling og ikke minst som familiehunder. 

 
 
Clarissa

Clarissa

 

 

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene møte mange forskjellige mennesker(, miljøer (by, strand, skog,) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under «oppdrett».

N SE VCH Limke V.t’ Hondsdraf planlegges paret på vinter/våren 2019. Limke har HD A og AD 0, og er fri for CD. Det første kullet Limke hadde ; fikk veldig god kritikk på valpetesten : Har hatt gleden av å analysere et meget flott kull med Stabijhoun, kull 3 hanner. Alle utviste imponerende egenskaper, både sosialt og bruks/jakt egenskaper. De var en fornøyelse å se i aksjon, brukte nesen, utviste god motor.» Eric Sandvold, Sola Hundesenter.  Mer informasjon kommer senere, men det går ann å sette seg på valpeliste allerede nå. Ta kontakt med Sølvi på tlf 988 49474 eller mail solvi.havso@live.no. 

Vi ønsker og forvert til en tispe. Det er ønskelig at en forvert bor i nærheten av oss (Rogaland, Vest -og Øst Agder)slik at vi kan ha kontakt avogtil. Ta kontakt dersom du vil høre mer om det. 

Limke

Limke

Vår Weimaraner, Coffea ( SE N VCH Classic Dream’s Mini Anortositt), er blitt godkjent til avl av Norsk Weimaranerklubb. Vi planlegger ett kull valper på henne i løpet av 2019. Hun er viltsporchampion i Sverige og Norge, er jaktpremiert  (2 UK) og har exellent  og 1 cert på utstilling. HD A og AD 0. Coffea har også bestått mentaltest. Ønsker du å høre mer, er du velkommen til å kontakte Sølvi på tlf 988 49474, eller mail solvi.havso@live.no.