Planlagte kull Stabijhoun

 

Vi planlegger flere kull med stabijhounvalper i 2019. Vårt mål for oppdrett: Friske, funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.  

For første kull, er planlagt å bruke C.I.E.N DK UCH, SE N VCH ,DKV -14 Røgild’s Clariss Von Sikni  og NL CH, WInner NVSW Clubmatch 2016 Marrondales Herryt, se egen side for mer informasjon.

For andre kull blir det SE N VCH J Anortositts Aanje (Yatzy), se egen side for mer informasjon.

 
 

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene møte mange forskjellige mennesker(, miljøer (by, strand, skog,) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under «oppdrett».