Planlagte kull

Valpeforespørsel: Ønsker dere å sette dere på vår valpeliste, fyll ut vårt Skjema valpeforspørsel, og så tar vi kontakt med deg/dere.

Vi planlegger nytt kull sensommer/høst 2024. Mer info kommer snart.

NO50860/21 Anortositts Lucy (Maja) x SE33869/2016 S UCH, SVCH J Bordrocks Falcon. Dessverre ble det ikke valper på Maja nå i vinter.

Maja
Bordrocks Falcon

Neste kull planlegger vi med Anortositts Lucy (Maja) forventet løpetid desember 2023. Maya beskrives av eier Line: «Maja er en tispe født 19. mai 2021, hos Anortositt oppdrett i Rogaland. Maja har siden den gang utviklet seg til å bli en trygg og trivelig tispe, for både kjente og ukjente. Hennes personlighet er preget av tillit til andre og over gjennomsnittet kosete. Hun viser og god lydighet. Maja har, som kjennetegnet for rasen en stahet, som har vært i fokus fra tidlig av for å komme dit hun er i dag av lydighet. Hun går lett med andre hunder, uavhengig av rase og størrelse. Egenskaper Maja har vist på andre områder er nysgjerrighet og pågangsmot. Lett trent i form av belønning, og har gode apportferdigheter. Hun har et karakteristisk trekk i ansiktmimikken som fort får en til å lette på smilebåndet og stole på henne. Tilnærmer seg andre på en adekvat måte og har god tålmodighet i enhver situasjon.»

Maya har HD A og AD 0, CD fri.

Utstilling: Exellent, CK, Cert, BIR

S UCH SVCH J Bordrocks Falcon

Falcon: HD A, AD 0, CD fri, Gjennomført BPH

Er svensk utstillingschampion og svensk viltsporchampion og premiert med 1. premie på jaktprøve(felt) åpen klasse. Har flere ganger fått beste resultat på ettersøksgrenene

Beskrivning Genomfört BPH med för rasen mycket bra resultat. Inga tecken till flykt eller oro vid ”skrämselmoment” samt 2 skott utan reaktion. Flera Excellent på utställning, med BIM/BIR CK , cert ,samt NORD.CERT. Falcon är jaktprovmeriterad och används i praktisk fågeljakt på både fält och fjäll. Har uppvisat bra ståndanlag, frisk avance och sekundering. Har högsta betyg i eftersöksgrenarna i ÖKL (spår och vatten).

Karaktär enligt ägaren:Falcon är en fantastisk träningskamrat vare sig det gäller löpning, i skidspåret eller med mountainbiken i skogen, alltid arbetsvillig med en hel del motor. Mycket social och kärleksfull mot både människor och andra hundar, fungerar bra i olika miljöer.

Falcon er sønn av vår Marrondales Yerke, mer informasjon om Yerke finnes på siden her, eller ta kontakt, så forteller vi om han. Yerke var en stabij med stor arbeidskapasitet (blodsporchampion og jaktpremiert)og gjorde det meget bra i utstillingsringen også.

Vårt mål for oppdrett: Friske, funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør.

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene bl.a. møte mange forskjellige mennesker, miljøer (by, strand, skog, hage) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under Oppdrett

Vi velger hvilken valp som skal til hvilken valpekjøper, basert på våre observasjoner av valpene, valpeanalysen utført av Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter, og hva den enkelte valpekjøper ønsker å bruke hunden til og kan tilby valpen/hunden.

Les mer om stabijhoun,rasens utvikling og helse på : History , development and health.