Limke v.’t. Hondsdraf (Limke)

Født 05.07.13, død 15.01 2020, avlivet pga skade etter ulykke. 

 

N SE VCH Limke V.t’ Hondsdraf
Limke 
v.’t Hondsdraf er født 05.07.13 hos kennel Hondsdraf , i Rotterdam , Nederland. Som valp er hun full av pågangsmot,uredd og viser gode anlegg for apport. 

 

IMG_0700IMG_0668                                                                                                                                                                                                                     

Limke fikk en flott start i utstillingsringen i Danmark, på en stor internastional utstilling, ble hun BIR baby og deretter BIS 4 .

BIS4

 

Limke er rgt fri på både hofter og albuer: HD A og AD A.

Cerebral Dysfunction (CD ) : Fri

 

We Have now x-ray hips and elbow, both with great result: HD A and ED 0.

Utstilling ble aldri helt Limke’s favoritt og hun stilles ikke ut lengre. Derimot har hun mye jaktlyst og ble i løpet av 2017, både godkjent ettersøkshund på klovvilt, og Norsk og Svensk Viltsporchampion. Hun elsker å spore klovvilt og å lete etter fugl. Svømme og springe løs i heia/ jakt ,er absolutt hennes favoritter ,sammen med å slappe av i sofaen med mennesker hun kjenner. Hun er, som også rasestandarden beskriver, reservert mot fremmede, men blir du venn med henne, er hun den beste lekekamerat og koseklump. 

Limke har ett godt utviklet hundespråk og fungerer godt i lag med andre hunder. Hun er nysgjerrig, lekende og  lydsterk, takler skudd, fyrverkeri og torden utmerket. 

Hun hadde sitt første kull våren 2018, 3 hannvalper, som alle fikk meget gode kritikker på valpeanalysen. Kullbeskrivelsen: «Har hatt gleden av å analysere et meget flott kull med Stabijhoun, kull 3 hanner. Alle utviste imponerende egenskaper, både sosialt og bruks/jakt egenskaper. De var en fornøyelse å se i aksjon, brukte nesen, utviste god motor.» Eric Sandvold, Sola Hundesenter.  

Alle valpene er sosiale og hilser på alle mennesker med glede. De har således ikke fått med seg Limke’s reservasjon for fremmede. Alle valpene var og meget lydsterke og reagerer ikke negativt på lyder. 

Februar 2019: Da det dessverre viste seg at 2 av valpene i kullet ,utviklet short ulna, og Limke’s halvsøster (samme far som Limke) her i Norge, også hadde i ett kull der 3 valper  utviklet short ulna, har vi besluttet at Limke ikke skal ha flere kull. Selv om Agria (forsikringsselskap) regner dette som en utviklingslidelse og ikke noe medfødt, regner andre med  at det er en genestisk disposisjon i bunn for dette, og vi velger derfor å ikke avle videre på Limke da det ble så pass mange tilfeller short ulna hos hennes valper og i nær familie. 

IMG_9949 IMG_9959 

 

Limke

Limke

Limke

Limke 1 år

Limke

Limke 6.5 år (januar 2020)