Kull 9, Anortositts Jitske x NORDJV-14 Paksenarrions Primo Mr Mistoffelees

Maike og valpene

Kull 9  Valpene ble født 14.05.22, 3 hanner og 2 tisper.25.05.22 Valpene vokser og trives.

25.05.22
Snart 7 uker gamle, på skogstur, lek i hagen, snuser opp gjemt due og på strandtur

Anortositts Jitske (Maike) er nå paret med den staselige hannhunden NO48126/13 NORDJV-14 Paksenarrions Primo Mr Mistoffelees (Mister). Maike er bekreftet drektig (ultralyd) Hvis alt går bra, forventer vi fødsel 17.mai.

Maike har HD C (B/C) og AD 0 og er CD fri 

Utstillingsresultat: 1. utstilling: Very Good ,  kritikk: MGT GOD TYPE. BRA HODE OG UTTRYKK KORR BITT BRA NAKKE HALS OG RYGG. FORBYSTET
KUNE VÆRT BEDRE UTVIKLET. NOE STEIL SKULDER. OK BREDDE I LÅR GOD BENSTAMME OG
POTER. BEVEGER SER BRA TRIVELIG TEMPAREMENT

 2. utstilling: Exellent ,CK, Cert og BIR. Kritikk: Feminine, exc type, size and length in body. Exc chest, correct coat. Good
bones, well angulated in front and rear. Nice colour, easy movement.

Maike er født 02.05.2019.  Hun er en stabijhoun med masse energi, men kan også slappe godt av. Omgjengelig med både folk og andre hunder. Hun brukes på fuglejakt av forvert Dag og er lydsterk. 

NO48126/13 NORDJV-14 Paksenarrions Primo Mr Mistoffelees 

Mister har HD: A og  AD: 0 og er CD: Fri. Han er og bærer av brunt gen. 
Utstillingsresultat:  Beste resultat: Excellent,  CERT , Res Cacib                                                        Kritikk: lagom stor hanne av utmerket typ, velskåret hodet, bra hals og rygg, velvinkletog gode bevegelser .                                                                       

Viltspor i Sverige: 1.premie i åpen klasse.

Leif Axel Nateid (eier) beskriver Mister slik:Mister er født 30.06.2013. Bor i dag sammen med sin datter Eppi i Ytre Enebakk. Til informasjon er Eppi en brun Stabijhoun, da Mister er bærer av brunt (gen.)Mister er en god jeger, både småkryp (lemen), større dyr (rådyr) og fugl (skjærer), og gir seg ikke så lett når han først har tatt et spor. Mister er glad i skog og mark, men kan også nyte livet inne. Videre er han lettlært, samarbeidsvillig og liker å trene. Alt i alt en flott hund med mange gode egenskaper.

Vårt mål for oppdrett: Friske,funksjonelle hunder med godt rasetypisk eksteriør. 

Vi mener stabijen er en brukshund, enten den brukes til jakt, eller får brukt hode og kropp på annet vis og som da fungerer godt som familiehund. Den har jaktinstinkt, noe en må/bør ta hensyn til i forhold til opplæring og aktivitet. Stabijen kan godt gå løs, bare en har lært inn en god innkalling og «stopp». 

Vi har som mål å levere valper som er miljøtrent og sosialisert på best mulig måte. Vi har tro på at dersom vi som oppdrettere begynner denne viktige oppgaven, blir valpene bedre rustet til å takle alle livets utfordringer på en bedre måte, enn om vi ikke gjorde det. Hos oss får valpene bl.a. møte mange forskjellige mennesker, miljøer (by, strand, skog, hage) får gå på forskjellige underlag, høre mange lyder(spiller lyder, skuddtrening, trafikk m.m), kjøre bil og tog og lukte på/lete etter fugl/vilt. Se mer under Oppdrett

Vi velger hvilken valp som skal til hvilken valpekjøper, basert på våre observasjoner av valpene, valpeanalysen utført av Eric Sandvoll ved Sola Hundesenter, og hva den enkelte valpekjøper ønsker å bruke hunden til og kan tilby valpen/hunden. 

Les mer om stabijhoun,rasens utvikling og helse på : History , development and health.